A A A

Förutsättningar för anmälan

Aktiviteterna riktar sig till de kommuner/företag som är med i Forum Carpes samverkan. Enheterna står själva för lönekostnaden och eventuell vikariekostnad i samband med kompetensutvecklingen.

När det gäller längre kurser är det viktigt att man förvissat sig om att man kan prioritera att gå på kursen. Kontrollera även att det är rätt målgrupp, alltså att det blir på rätt nivå och ur perspektiv kopplat till den egna yrkesutövningen. Det är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig kompetensen och bli nöjd med insatsen.

Registrering av närvaro

Varje person ansvarar för att ens närvaro registreras vid kurstillfället oavsett om kursen genomförs fysiskt eller digitalt. Vid en digital aktivitet där ni tänker genomföra den tillsammans i arbetsgruppen och endast använda en dator är det särskilt viktigt att var och en försäkrar sig om att närvaron registreras. Detta för att undvika att avbokningsfakturor för utebliven närvaro skickas ut.

Om aktiviteten är fullbokad

Om en aktivitet är fullbokad kan du anmäla dig till en reservplats. När en eventuell avbokning sker kommer du som anmält dig som reserv att få ett mejl om att du fått en plats.

Om du får en reservplats och inte längre kan eller vill gå avbokar du dig som vanligt via bekräftelsemejlet du fick när du anmälde dig.

Avbokningar och sena avbokningar

Vid avbokningar använder du dig av länkarna i bekräftelsemejlet som du fick vid din anmälan. Det är därför viktigt att mejladressen blir rätt.

Vid avbokningar som sker efter sista datum för avbokning kommer en kostnad på 1 000 kronor för kurser och 500 kronor för nätverk som samordnas av Forum Carpes verksamhetsledning. Du hittar sista datum för avbokning i informationen för respektive aktivitet i kalendariet.

Avgiften tillkommer även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan komma till föreläsningen/kursen eller nätverket.  För att undvika avgift går det bra att skicka ersättare som deltar istället. Behöver du skicka en ersättare gör du ändringarna i anmälan via en länk i bekräftelsemejlet.

Specifika villkor, till exempel hur många personer man får anmäla per chef, för just din föreläsning/kurs ser du i informationen när du anmäler dig.

Avbokning av högskole- och gymnasekurser

Information om vad som gäller för avbokning av högskole- och gymnasiekurser hittar du i inbjudan till kursen. Du hittar inbjudan i kalendariet.

Du kan också läsa mer om de särskilda villkoren för gymnasiekurser på länken här under.

Mer om gymnasiekurser »


Du kanske också är intresserad av

Forum Carpes kalendarium »