A A A

Lär dig om makt, etik och bemötande i din roll som personlig assistent

20 oktober, 2020

Hur kan du som personlig assistent bidra till att assistansanvändarens självbestämmande ökar? Och hur ser kopplingen ut mellan makt, etik och bemötande? Har du också funderat på de här frågorna? Anmäl dig till föreläsningarna Din roll och ditt uppdrag som personlig assistent. 

På de två halvdagsföreläsningarna får du förståelse för hur din syn på personlig assistans påverkar resultatet av ditt arbete. Du kommer också få jobba utifrån olika fallbeskrivningar, till exempel hur du ska hantera att assistansanvändaren säger att hen inte orkar vara delaktig i städningen.

Under föreläsningarna kommer du också få kunskap om hur LSS-lagstiftningen och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning hänger ihop med det du gör varje dag på jobbet.

De båda halvdagarna genomförs 13 och 20 november.

”Jag kommer gärna skicka fler assistenter”

En som tidigare deltagit på föreläsningen är Birgitta Göransson, biträdande enhetschef inom personlig assistans i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning,som gick tillsammans med tre av sina medarbetare. Hon säger så här om föreläsningen:

”Föreläsaren har grundmurad kunskap kring ämnet. Det var bra att hon fick assistenterna att förstå sin makt, det är en av de viktigaste sakerna att vara medveten om. Jag kommer gärna att skicka flera assistenter på detta. Jag har gått igenom med min kollega som har samma uppdrag som jag och vi ska plocka från den här föreläsningen till vårt dagliga arbete.”

Föreläsaren Suzanne Elmqvist har egen erfarenhet av personlig assistans

De två halvdagarna leds av Suzanne Elmqvist som själv lever med personlig assistans sedan 30 år tillbaka. Hon är organisationskonsult och handleder personalgrupper och arbetar med ledarutveckling och professionell coaching. Suzanne Elmqvist har tidigare arbetat som personalchef i 10 år. Stor erfarenhet av utbildning inom LSS.

Vill du också delta?

Är du intresserad av att gå själv eller vill du att någon av dina medarbetare ska delta? Klicka på länken nedan.

Din roll och ditt uppdrag som personlig assistent »

Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladdress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.