A A A

Nytt i kalendariet: digital föreläsning om epilepsi

31 mars, 2020

Behöver du anställa vikarier eller ta in personal från andra verksamheter som saknar grundläggande kunskaper om epilepsi? Eller har du redan anställd personal som saknar kunskapen?

Forum Carpe erbjuder nu en digital föreläsning i grundläggande epilepsi 8 april.

Om man i sitt arbete kommer i kontakt med personer med epilepsi är det viktigt att ha kunskap om och förståelse för vad det innebär för individen och vad man kan göra för att bemöta och stödja denne i vardagen. Under den här föreläsningen får man aktuell kunskap om epilepsi och handlingsberedskap för att kunna hjälpa en person vid ett anfall.

Hur går det till och vad behövs?

Kursledaren genomför utbildningen via den digitala konferensappen Microsoft Teams. Rent praktiskt innebär det att den som är anmäld får en länk skickad till sin mejladress, det vill säga den som uppgivits vid anmälan. Länken öppnas och föreläsningen följs via datorskärm eller surfplatta. Kolla gärna att ljudet fungerar innan föreläsningen startar. Ser ni via projektor kan flera personer titta på föreläsningen samtidigt. Ingen app eller programvara är nödvändig. Det räcker med en webbläsare.

Föreläsningen är ett första försök att erbjuda kompetensutveckling på distans i och med det nya coronavirusets påverkan på samhället.

Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladdress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.